Kennismakingsbijeenkomst

Een veelzijdig Comité van Aanbeveling dat onze stichting een warm hart toedraagt.
De kennismakingsbijeenkomst vond plaats in Restaurant Hof van Herstal te Echt (Pey) op zondagmiddag 24 november jl. Helaas was de heer Jeroen Lenaers dit keer niet in de gelegenheid aanwezig te zijn, evenals twee bestuursleden van onze stichting, te weten mevrouw Francesca Penders en de heer Wim Köhlen.
De bijeenkomst werd zoals altijd in goede banen geleid door bestuurslid Edwin Jacobsz, Luitenant-kolonel van de Vbdd b.d. Hij gaf kort uitleg over het ontstaan en de doelstellingen van de stichting, de gastlessen die de stichting geeft aan de basisscholen en het Connect College in de gemeente Echt-Susteren, het hoofdmonument en de herdenkingstekens bij de diverse crashlocaties.
Vervolgens nam de heer Henk Maessen (voorzitter) het woord. Hij heette iedereen nogmaals van harte welkom. Hij benadrukte de jaarlijkse herdenking in het laatste weekend van september en het bezoek aan de crashlocaties, alsook het streven om de jeugd te informeren over en te betrekken bij de werkzaamheden van onze stichting. Ook keek hij al vooruit naar 75 jaar bevrijding Echt-Susteren; op zondag 19 januari 2020 vindt een liberty tour met circa 50 oude legervoertuigen plaats via de historische route langs alle kerkdorpen van de gemeente Echt – Susteren. Vertrek en aankomst is op de Nieuwe Markt in Echt. Deze tocht wordt mede georganiseerd door leden van onze stichting.
Na een korte voorstellingsronde en vervolgens een kleine versnapering ter plekke was het tijd om naar het hoofdmonument bij abdij Lilbosch te gaan. Daar werd iedereen op de gevoelige plaat vastgelegd. Vervolgens vond een informatieve rondleiding in de bunker plaats, verzorgd door de heren Wil Ramakers en Len Meuwissen.
De middag werd met een gezellig samenzijn, een hapje en een drankje afgesloten in Restaurant Hof van Herstal.

Nieuws