Sjarabang en poppies

In oktober 2019 deden we een oproep aan alle creatievelingen om mee te werken aan een kunstwerk van poppies (klaprozen).

Wij hadden ons namelijk aangemeld om deel te nemen aan het  project ‘Sjarabang’ in Echt-Susteren, dat in het teken stond van 75 jaar bevrijding. Veel enthousiaste mensen gingen poppies haken en breien en al snel stroomden de mooie kunstwerkjes binnen, allemaal anders en uniek.

De opening in 2020 kon helaas niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen.

Nu, een jaar later, komt de opening dan toch in zicht.

Zaterdag 19 juni 2021 om 10.30 uur zullen we het kunstwerk onthullen bij het hoofdmonument van onze stichting op het terrein van de Abdij Lilbosch te Echt (Pey). Een bijzondere plek, waar jaarlijks wordt stilgestaan bij de omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningsleden tijdens de Tweede Wereldoorlog in de huidige gemeente Echt-Susteren. Zij vochten voor onze vrijheid.

De poppies krijgen buiten een plek en zullen weer en wind weerstaan. Er wordt zelfs een fietsroute opgezet, die de bezoekers langs alle plekken leidt waar deelnemers van Sjarabang hun kunstwerken tentoonstellen.

Het blijft een verrassing hoe ons kunstwerk er uiteindelijk uit komt te zien. Wel publiceren we alvast een aantal foto’s van de voorbereidingen om een eerste indruk te krijgen.

We kijken uit naar de opening en hopen met een groot publiek op deze dag de vrijheid door te  kunnen geven!

Nieuws